Alles over Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta, ook wel bekend onder de artiesten naam Lady Gaga, is een wereldberoemde zangeres, pianiste, songwriter en actrice.

De Britse rockgroep Queen vormt eigenlijk de basis van de naam de veelzijdige artieste. Queen produceerde namelijk een nummer met de titel ‘Radio Ga Ga’. Stefani dacht blijkbaar niet lang na bij het horen van het nummer en bedacht toen haar artiesten naam.tony_bennett__lady_gaga_cheek_to_cheek_tour_06_edited

Lady Gaga is in het Amerikaanse New York geboren in 1986 en had in haar dertiende levensjaar haar eerste echte grote optreden. Wat niet veel mensen weten van Lady Gaga is dat ze zeven jaar na haar eerste optreden nummers schreef voor de wereldberoemde meidengroep The Pussycat Dolls en Britney Spears.

Het eerste echte grote succes beleefde Lady Gaga in 2008 met het nummer Just Dance. Dit nummer kwam direct de hitlijsten binnen op de eerste plaats in maar liefst zeven landen. Gek genoeg werd het nummer pas een jaar later echt bekend, in 2009.

In 2010 was Lady Gaga weer succesvol met haar album The Fame Monster. Met nummers zoals Bad Romance en Telephone zorgde ze ervoor dat ze binnen enkele jaren overal ter wereld te horen was.

In 2011 konden alweer nieuwe successen van Lady Gaga worden toegevoegd aan de lange lijst die zij al had. In 2011 en 2012 beleefde de popdiva namelijk eveneens glorieuze jaren met het album Born This Way.

Lady Gaga staat bekend om haar extravagante voorkomens. Zo besteedt ze enorm veel aandacht aan haar kleding zowel op als naast het podium. Zo heeft ze op een dag het knotsgekke idee in haar hoofd gehad om in een vleesjurk te verschijnen op een rode loper voor een evenement. Er is niks te gek voor Lady Gaga. Voor haar fans, die ze overigens haar ‘monsters’ noemt, is ook niks te gek, want ze blijven haar volgen zonder zich wat aan te trekken wat hun idool doet of wat ze draagt.