Natalie La Rose

Natalie La Rose is een Nederlandse zangeres, componiste en danseres die in 2013 een platencontract tekende met de platenmaatschappij van de populaire Amerikaanse artiest Flo Rida. Ze werd geboren in Amsterdam uit Surinaamse ouders. In 2008 studeerde ze af aan de Lucia Marthas dansacademie, waar ze zang en dans studeerde.

Op haar twintigste verhuisde ze naar Los Angeles om haar droom te verwezenlijken. Ze wilde graag zangeres en danseres worden en geloofde er sterk in dat ze dat zou kunnen bereiken in de Verenigde Staten. In 2010 kreeg ze haar eerste kans om deze droom te verwezenlijken bij het sluiten van een contract met Blackground Records. De zaken liepen echter niet zoals verwacht en er werd geen muziek geproduceerd. Volgens Natalie was het niet de juiste tijd.lily-rose_depp_cannes_2016

In 2011 kwam ze Flo Rida tegen op een after party van de ESPY awards en zei tegen hem dat ze eens met hem wou samenwerken. Ze werd door de artiest uitgenodigd in de studio en dit leverde haar veel succes op. De twee daaropvolgende jaren trad ze samen met hem op tijdens zijn wereldtour. In 2013 lukte het haar een contract te tekenen met de International Music Group en Republic Records.

Haar debuutsingle kwam uit op 6 januari 2015, de welbekende ‘Somebody’. De inspiratie voor dit lied vond ze in het nummer van Whitney Houston, ‘I Wanna Dance With Somebody’. Het nummer bereikte de nummer 2 positie op de Official UK Singles Chart , nummer 10 op de US Billboard Hot 100 en de 12de plaats op de Australische ARIA Singles Chart. Samen met Debby Ryan en Bea Miller heeft ze in 2015 opgetreden in het voorprogramma van de zomertour van de bekende groep Fifth Harmony.

Op 2 juni 2015 lanceerde ze haar tweede single, ‘Around the World’. Dit nummer nam ze samen op met Fetty Wap en is geschreven door Marco Borrero.