Top dJ’s in Nederland

Mensen die vaak naar festivals gaan zullen snel doorhebben dat de beste dj’s uit Nederland afkomstig zijn. Dit is te danken aan het nachtleven in het land. Elk weekend zijn er feestjes waarbij jongeren hun vaardigheden als dj kunnen verbeteren, vandaar dat velen opgroeien tot internationale dj’s. Enkele top dj’s die je zeker moet kennen worden in dit artikel besproken.

Tiëstodj_tiesto_2007

Een dj die al enkele jaren in de top 3 lijst staat van beste dj’s. Tiësto live meemaken is een geweldige ervaring. Hij is de eerste dj die heeft gespeeld tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen en zorgt er altijd voor dat stadions uitverkocht zijn. Enkele van zijn bekende albums zijn ‘In Search of Sunrise’, ‘Elements of Life’ en ‘A Town Called Paradise’.

Fedde Le Grand

Fedde Le Grand is een dj die wordt beschouwd als een van de meest bepalende figuren als het gaat om house muziek. Hij werd internationaal bekend door zijn nummers ‘Put your hands up for Detroit’, ‘The Creeps’, ‘Let Me Think About It’ en ‘3 Minutes To Explain’. Ook maakte hij remixes voor Will.I.AM, Madonna en Fatboy.

Ferry Corsten

Ferry Corsten is een dj die gedurende zijn carrière al 7 albums heeft uitgebracht en heeft een lange lijst van top tracks op zijn naam staan. Zijn hypnotiserende muziek heeft miljoenen fans aan het dansen gebracht. In de jaren ’90 heeft hij een verscheidenheid aan nummers uitgebracht onder verschillende pseudoniemen bij meerdere platenlabels. Enkele van zijn pseudoniemen zijn Zenithal, Exiter en A Jolly Good Fellow.

Don Diablo

Don Diablo is een dj en producer van elektrische dansmuziek die zijn eerste record deal sloot op zijn vijftiende. Zijn eerste single die internationale bekendheid genoot was ‘Blow’. Hij heeft muziek geproduceerd voor bekende artiesten als Kelis, Diplo, Sidney Samson en Example. Veel van zijn muziek regisseert hij opnieuw en hij werkt aan veel cinematische soundtracks. Het combineren van beeld en geluid vindt hij fascinerend.